lördag 6 juli 2013

DAGENS LUNCH!


Lunch med sparris, parmaskinka och rostade pinjenötter smakade riktigt gott på vår 
soliga uteplats idag. Receptet har jag hittat i en Må Bra tidning för flera år sen. Må Bra har en snygg hemsida med en riklig receptbank.  Här kan man lätt räkna ut sitt dagliga kaloribehov och sen klicka vidare till alla dom goda kaloriberäknade recepten. 




Ingredienser

2 port
16 sparrisstjälkar
2 tsk pinjenötter
6 skivor parmaskinka
1 rejäl näve rucolasallad
2 tsk olivolja
2 tsk balsamvinäger
4 msk grovriven parmesanost
Servera med:
en bit baguette eller ciabatta ev. glutenfritt

Koka sparrisen i saltat vatten ca 5 min. Spola av i kallt vatten så att den svalnar och låt rinna av. Rosta pinjenötterna försiktigt i torr stekpanna. Fördela rucolan på skinkskivorna och vira dem runt sparrisen. Blanda olja, vinäger, salt och peppar och droppa över. Strö över osten och pinjenötterna. Servera eventuellt med en bit baguette eller ciabatta.



En fortsatt skön helg!



1 kommentar:

  1. Det lät gott det där! Fast räkna kalorier orkar jag inte ;)
    Kram Maria

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...