onsdag 31 augusti 2016

TÅRTAN TILL DOPET!



Jag har ju inte visat den fina tårtan som jag och vår Emelie bakade till Franks dop. Lika god som snygg. Fylld med mascarpone och björnbär. Medan vi bakade knåpade Johanna ihop den fina vimpel.

Receptet på tårtan hittar du under bilden ifall du vill baka den.




Chokladtårta.
6-8 bitar

Tårtbotten
2½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk bikarbonat
1/4 tsk flingsalt
75 g 70% mörk choklad 
100 g mjukt smör
1 3/4 dl hårt packat ljust muscovadosocker
2 rumsvarma ägg 
1 1/4 dl rumsvarm mjölk

Chokladglasyr
75 g 70% mörk choklad
35 g smör

Fyllning
125 g mascarpone
2 msk florsocker
3/4 dl vispgrädde
3/4 dl björnbärsmarmelad
250 g färska björnbär


1.Värm ugnen till 175 grader. Smörj två formar 15 cm (vi använde 20 cm) i diameter och pudra med lite vetemjöl. Blanda dom torra ingredienserna. Hacka chokladen och smält över vattenbad. Låt svalna.
2.Vispa smör och socker krämigt i en stor skål. Tillsätt äggen, ett i taget. Vispa till en jämn smet. Blanda i den smälta chokladen.
3.Tillsätt mjölblandningen och mjölk i omgångar. Rör slätt. Fördela smeten i formarna och jämna till. Grädda ca 25-30 minuter. Något mindre om du använder den större formen. Känn efter att kakorna är torra i mitten. Låt dom svalna ca 10 minuter innan du tar dom ur formarna. Låt svalna helt.
4.Hacka chokladen till glasyren och smält med smöret i en kastrull på låg värme. Häll i en skål och låt svalna till rumstemperatur.
5.Vispa mascarpone och florsocker krämigt. Tillsätt grädden och vispa till en tjock kräm. Lägg en tårtbotten på ett fat. Bred på björnbärsmarmelad och mascarponekräm. Fördela hälften av björnbären ovanpå. Lägg på nästa botten och ringla över chokladglasyren. Dekorera med resten av bären.




Nu fattas bara gästerna!

Kram Anita



1 kommentar:

  1. Vilken fin tårta och så god den ser ut! Läcker med flaggorna. Kram Annika

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...